Weerstand tijdens vrijen

Voor ruim een jaar had ik een fijne relatie met mijn vriend waarin echter één ding ons gelukkig samenzijn in de weg stond: een gebrek aan intimiteit door mijn enorme weerstand tegen vrijen. Deze weerstand, die ik ook in vorige relaties ervoer, zorgden voor gevoelens van verdriet, frustratie en machteloosheid van beide kanten. Zelf was ik niet in staat deze weerstand op te heffen en daarom ben ik naar Aukje gegaan. Dit was een lastige stap, maar ik voelde mij bij haar direct op mijn gemak. Aukje is een vriendelijk, kalm en rustig persoon, bij wie je echt je ei kwijt kan. Ze wist voor zowel mij als mijn vriend, die ook mee kon naar de sessies, rust te brengen door naar ons beide veel begrip te tonen. Aukje heeft mij geholpen de oorzaken van mijn weerstand te achterhalen en heeft met EMDR sessies de weerstand bij mij weggenomen. Ik kan nu samen met mijn vriend volop genieten van het vrijen en van onze relatie, en sta bovendien een stuk sterker in mijn schoenen.